Go Back   Genesis Coupe Canada > General > Technical

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-02-2013, 08:40 AM
smitty267 smitty267 is offline
2011 2.0T Premium AT, Nordschleife Grey
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Edmonton,Alberta
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default SRI Install

Well ....just installed my K & N SRI for the Genesis. I'd recommend it...sounds awesome!! and now the engine seems like it can breath. can at least hear the turbo spool.. Great intake!!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-02-2013, 05:03 PM
GCFTW GCFTW is offline
2011 2.0T Base MT, Bathurst Black
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Edmonton
Posts: 369
Thanks: 1
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

pics or vid, or it didn't happen
Reply With Quote
  #3  
Old 02-03-2013, 11:00 AM
smitty267 smitty267 is offline
2011 2.0T Premium AT, Nordschleife Grey
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Edmonton,Alberta
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

lol ...happened and pics coming soon
Reply With Quote
  #4  
Old 02-17-2013, 12:13 AM
Toemee's Avatar
Toemee Toemee is offline
2011 3.8 Premium MT, Bathurst Black
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Ontario
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I did mine today. Getting p1075, p1072 after doing a battery reset. Anyone else experience this?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-17-2013, 09:04 AM
smitty267 smitty267 is offline
2011 2.0T Premium AT, Nordschleife Grey
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Edmonton,Alberta
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thats weird, If all your connections are good that shouldnt happen....no problem with mine...try clearing them again.. and see what happens
Reply With Quote
  #6  
Old 02-17-2013, 01:12 PM
Toemee's Avatar
Toemee Toemee is offline
2011 3.8 Premium MT, Bathurst Black
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Ontario
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I cleared them again and got pending codes. In the end pulled the ecu for the night. Going to take a road trip today to calibrate everything.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-18-2013, 02:32 AM
Toemee's Avatar
Toemee Toemee is offline
2011 3.8 Premium MT, Bathurst Black
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Ontario
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Codes p0172, and p0175 keep showing up. I've checked everything. All is good, cleaned the maf that's spotless and both codes still come up as pending then throw a check engine.

I've done a negative on the battery reset
Ecu unhooked from car
I've cleared the codes muiltiple times

I just don't understand wtf is going on.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-18-2013, 03:25 AM
Toemee's Avatar
Toemee Toemee is offline
2011 3.8 Premium MT, Bathurst Black
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Ontario
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Apparently it could be I have way to much air being read at the maf. But not that much actually going into the motor and out the exhaust. Causing the CPU to dump fuel to compensate for the maf reading. Confusing the CPU and throwing the codes.

I'm using a cone tornado filter rather then a closed end.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-19-2013, 10:34 AM
BHbomber's Avatar
BHbomber BHbomber is offline
2010 3.8 GT MT, Bathurst Black
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Edmonton
Posts: 707
Thanks: 1
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

It would have nothing to do with the filter. You either damaged a wire on the connector or you damaged the MAF itself.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-19-2013, 11:30 AM
Toemee's Avatar
Toemee Toemee is offline
2011 3.8 Premium MT, Bathurst Black
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Ontario
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Put oem box back on. No problems.
Maf is fine. It was never removed or touched. Spray cleaned it after the codes. No difference. Except my fuel mileage increased.
Spiral cone filter with tornado effect center can cause turbulent air to hit the maf, giving incorrect readings hence le problem. Going to get a regular filter.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.